Huomioita Teneriffan rannoista

En nyt malta jo tässä kohtaa olla jakamatta eilen kirjoittamiani huomioitani tämän saaren kolkan eli lähinnä Playa de Las Americaksen rannoista, kun olen niin hämmentynyt jotenkin. Tässäpä siis tulee.

Playa del Camison aamulla varhain
Playa del Camison aamulla varhain

Tänään olen kävellyt pitkin rantoja. Aamulla aikaisin kävin katsastamassa rannikon tuon jo eilen kartoitetun Playa del Camison -rannan ja El Capecito rannan välistä ja sitten myöhemmin päivällä jatkoin äidin kanssa kävelyä eteenpäin kohti Playa de Troyaa ja eteenpäin Costa Adejen rantoja. Ja siis totesin, että ainut uimakelpoinen ranta oikeastaan tällä välillä on se Playa del Camison ja sitten se Playa de Troya. Siinä välillä onkin vain kivikkorantaa.
Surffareita Playa de las Americas
Surffareita Playa de las Americas
Aamulla oli jossain kohti surffareita killumassa aalloissa, mutta mitään hiekkarantaa ei ole, paitsi  jonkin verran siinä El Capeciton kohdalla, mutta siinäkin on veden raja sitten kivikkoinen.
El Capecito - se hiekkainen pätkä rantaa
El Capecito – se hiekkainen pätkä rantaa
Playa de las Americas - näkymä kohti Costa Adejea
Playa de las Americas – näkymä kohti Costa Adejea
Jotenkin olin siis aiemmin kuvitellut, että täällä on pitkiä hiekkarantoja, mutta eihän se sitten niin olekaan. Rantabulevardia tosin riittää  kilometrikaupalla ja suurimmalta osin täysin ”accessible” eli myös tuolimopoilla hurauttelevat mummelit ja pappelit ja nuoremmatkin ihmiset pääsevät myös hyvin liikkumaan. Liki koko matkalla on myös jatkuvasti palveluita, kauppoja, kahviloita, ravintoloita, baareja ja aika runsaasti myös puistonpenkkejä joilla lepuuttaa jalkojaan.
Etelään osoittava niemen kärki, siis Playa del Camisonista etelään, on aika karua, eikä siinä ole muita palveluita kuin yksi baari niemennokassa. Mutta rannalle on myös laitettu pari taideteosta ja näkymät merelle ovat kauniit. Tänäänkin näkyi, pilvistä huolimatta, La Gomeran saari horisontissa.
Rantojen taidetta aamuvarhaisella
Rantojen taidetta aamuvarhaisella
Playa de Troya
Playa de Troya
Playa de Troya -rannalla on tosiaan hiekkaa, tosin aika tummaa. Sekä aurinkotuoleja ja -varjoja. Troyan jälkeen alkaakin Costa Adeje (eli Aronan alue jää taakse)  ja siellä onkin sitten jo taas hiekkaisiakin poukamia, joissa merenkäyntiä rajoittavat laavakivistä rakennetut aallonmurtajat ja ranta näyttää sopivalta myös lapsille.
Rantabulevardi tosin kulkee suurelta osin kallioiden päällä ja ranta jää alas, joten sinne pitää kivuta, ja myös takaisin.
Las Cuevitas
Las Cuevitas
Monkey Beach Clubin rantaa
Monkey Beach Clubin rantaa
Kaiken kaikkiaan tuli kovasti mieleen Englannin kanaalin varren rantakohteet, joissa olen muutamassa käynyt. Ja brittejähän täälläkin aika paljon on.
Oma johtopäätökseni on siis, että Playa de Las Americas on lähinnä nk. ”aurinkolomalaisille”, ei ”rantalomalaisille”, jos nyt jotain nimityksiä haluaa käyttää. Resort-tyylisiä hotellejakin on aika paljon, joissa turistit rötköttävät altaan ympärillä massoittain, ja välillä sitten käydään kävelemässä rantabulevardia ja shoppailemassa tai viihtymässä baareissa ja ravintoloissa.
Playa de las Americas - kivikkoa
Playa de las Americas – kivikkoa
Costa Adejen puolella eli Playa de La Pinta -rannan ohitse sekä Playe de Torviscas -rannan ylle. Ne olivat mielestäni enemmän hiekkarantamaisempia lomakohteita. Kovin ovat vain rinteissä nuokin hotellit ja suuri osa ravintoloista ja palveluista on myös jonkinmoisen kipuamisen takana. Playa de La Pintan isohkon ja korkean kompleksin hieno hissi ei toiminut edes, kun sitä yritimme käyttää.
Playa de la Pinta
Playa de la Pinta
Playa de Torviscas
Playa de Torviscas
Eilen katsastimme sen Playa de las Vistas -rannan, joka sekin kuuluu Playa de Las Americakseen, joten onhan siis Americaksessakin muutama hyvä ranta, jopa yksi erinomainen. Playa de las Vistas on hieno ranta, paljon palveluja ja se on todellakin sopiva myös pyörätuolilla liikkuville, sillä mereen asti pääsee puisia käytäviä myöten.
Kuten kuvista näkyy on sää ollut enimmäkseen pilvinen, mutta onneksi sateita ei ole tullut. Tänään päivällä saimme auringon esiin jopa pariksi tunniksi, mutta emme enää jaksaneet kävellä takaisin samaa reittiä rantaa pitkin vaan otimme lennosta taksin takaisin hotellille.
Nyt on taas uusi aamu ja aurinkohan tuolla paistaa. Pitänee ottaa siitä kaikki irti. Ja ehkä hieman aurinkoisempia rantakuvia 😀

 

Facebooktwittergoogle_plusmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *